Răsaduri de legume şi flori
S
Cum se obțin răsaduri sănătoase?
- trebuie să însămânțăm în pământ cald, de temperatura camerei
- este recomandată sterilizarea pământului. Asta se poate face ori prin încălzire la 95-100 grade C pentru 30-40 minute, ori folosind fungicide (ex: Previcur) înainte de plantare sau la prima stropire.
- răsadurile au nevoie de multă lumină
- este foarte important umiditatea pământului dar nu trebuie să udăm în exces
- trebuie asigurat drenajul corect, deci vasul sau ghiveciul în care însămânțăm trebuie să aibă găuri pe fund
- se udă cu apă fără clor, având temperatura camerei (înainte de folosire apa se ține câteva zile într-un recipient deschis)
- până la răsărire se țin acoperite pentru menținerea umezelii, dar după răsărire se așează la lumină
- după apariţia primelor frunze adevărate se transplantează (repicare) fiecare răsad în ghivece separate
Am găurit fundul ghivecelor în care vom germina semințele.
Am împrăștiat uniform semințele în rânduri (3 soiuri de ardei, 3 soiuri de roșii, conopidă, varză chinezească şi petunii) şi am pus marcaje la fiecare, ca să ştim ce plantăm când vine timpul să le punem afară.
Le-am acoperit cu hârtie,sau cu folie pentru a asigura si lumina până ce vor răsări, după care sper(!) să le găsesc loc pe pervaz sau undeva lângă geam, să fie la lumină.
Pentru orice eventualitate, am cumpărat deja Merpan si Previcur 607 SL de la Bayer, pentru a stropi la prima udare, cu scop preventiv, sau după răsărit dacă este necesar.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu