3 curiozitati despre minunata planta de apartament Craciunita
Craciunita este, fara indoiala, una dintre cele mai
indragite plante de apartament. Deoarece nu este foarte pretentioasa la
conditiile de trai, Craciunita este crescuta atat de persoanele
pasionate de plante, cat si de cele care abia incep sa descopere tainele
ingrijirii plantelor de apartament. Cunoscuta si sub denumirea de
Schlumbergera sau Cactusul de Craciun, Craciunita ascunde o multime de
curiozitati in spatele florilor delicate care se deschid in preajma
sarbatorilor.
Mai exact, daca vrei sa infloreasca in preajma Craciunului, cu aproximativ 2 luni inainte de sarbatori trebuie sa o tii intr-o camera intunecata, adica sa-i oferi "somnul de frumusete". Timp de 14 ore pe zi, planta sta pe intuneric si pare ca doarme, dar de fapt, in acest timp are loc dezvoltarea mugurilor.
Odata ce se formeaza mugurii, planta trebuie mutata iar la lumina. Acest proces poate fi repetat si cu ocazia altor sarbatori, cum ar fi Pastele, de exemplu. De aceea, in alte zone, Craciunita mai este denumita si Cactusul de Paste sau Cactusul de Ziua Recunostintei.
Acolo, ea creste ca planta epifita, adica se dezvolta pe alte plante. In plus, creste aromonios intr-un spatiu in care nivelul de umezeala este mai ridicat, iar caldura are o temperatura de 20 de grade Celsius.
Poate inflori "la comanda" si are nevoie de somnul de frumusete
Datorita faptului ca i se spune Craciunita sau Cactusul de Craciun, aceasta planta de apartament lasa impresia ca este asociata doar cu sarbatoarea sfanta. Ei bine, in alte tari, de exemplu in SUA, Craciunita este planta tuturor sarbatorilor, deoarece poate inflori "la comanda".Mai exact, daca vrei sa infloreasca in preajma Craciunului, cu aproximativ 2 luni inainte de sarbatori trebuie sa o tii intr-o camera intunecata, adica sa-i oferi "somnul de frumusete". Timp de 14 ore pe zi, planta sta pe intuneric si pare ca doarme, dar de fapt, in acest timp are loc dezvoltarea mugurilor.
Odata ce se formeaza mugurii, planta trebuie mutata iar la lumina. Acest proces poate fi repetat si cu ocazia altor sarbatori, cum ar fi Pastele, de exemplu. De aceea, in alte zone, Craciunita mai este denumita si Cactusul de Paste sau Cactusul de Ziua Recunostintei.
Este originara din Brazilia si nu este cactus propriu-zis
Chiar daca minunata Craciunita este numita si Cactusul de Craciun, trebuie sa stii ca nu este vorba despre o specie de cactus in adevaratul sens al cuvantului. In timp ce cactusii sunt originari din zonele desertice si adora caldura excesiva, Craciunita este o planta suculenta originara din padurile tropicale ale regiunilor muntoase din Brazilia.Acolo, ea creste ca planta epifita, adica se dezvolta pe alte plante. In plus, creste aromonios intr-un spatiu in care nivelul de umezeala este mai ridicat, iar caldura are o temperatura de 20 de grade Celsius.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu