marți, 7 ianuarie 2014

Dracaena

 palmierul din apartament. 

Ghid de ingrijire

Una dintre cele mai cautate plante de apartament este Dracaena. Semanand cu un mic palmier, aceasta face parte din familia Agavaceae si provine din Africa si Asia si este potrivita atat pentru apartamente, cat si pentru birou.

Una dintre cele mai cautate plante de apartament este Dracaena. Semanand cu un mic palmier, aceasta face parte din familia Agavaceae si provine din Africa si Asia. Numele sau este de origine greaca si inseamna "zmeu". Aceasta planta este potrivita atat pentru apartamente, cat si pentru birou.


Descriere Dracaena

Dracaena are aspectulDracaena unui mic copac, amintind de palmieri. Frunzele sale lungi si late sunt verzi, in forma de spade, iar florile sale apar primavara. Planta poate avea mai multe ramificatii si inaltimea sa ajunge pana la 120-130 cm.


Ingrijire Dracaena

Dracaena este o planta care se intretine usor. Prefera temperaturile nu foarte ridicate, intre 18-20 grade Celsius, dar rezista foarte bine si la cele de 8-10 grade Celsius. Nu se recomanda sa fie expusa in mod direct razelor solare, insa trebuie sa aveti in vedere faptul ca frunzele sale se vor decolora, daca planta nu primeste suficienta lumina.
Unul dintre cele mai importante aspecte de care trebuie sa tineti cont atunci cand detineti o astfel de planta este procesul de udare. Dracaena este sensibila in acest sens, astfel ca daca este udata prea putin sau in exces, frunzele i se ingalbenesc si, in cel mai rau caz, radacinile sale putrezesc. Iarna se va uda mai rar, la un interval de 10-12 zile. Este de preferat ca planta sa fie amplasata intr-o incapere cu umiditate propice, aerul prea uscat daunandu-i frunzelor sale. Este de preferat ca acestea din urma sa fie sterse cu o carpa umeda sau sa se pulverizeze apa asupra lor.


Inmultire Dracaena

Dracaena se inmulteste prin butasi. Lastarii pot fi desprinsi din varful sau de la baza plantei si se pun la inradacinat, in ghivece cu nisip. In cazul in care doresti transplantarea Dracaenei, va trebui sa faci acest lucru primavera, o data la 2-3 ani. De asemenea, este indicat ca nisipul de la suprafata ghiveciului sa se schimbe tot primavara.

Specialistii recomanda adaugarea unor substante nutritive, o data sau de doua ori pe luna, in vreme ce pulverizarea apei se face saptamanal. Vara poate fi scoasa pe balcon, cat timp nu este exupusa in mod direct soarelui si trebuie sa fie ferita de curentii de aer si de molii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu