luni, 13 ianuarie 2014

Cand folosim arbustii ornamentali

Arbustii ornamentali, dupa cum le spune si numele, sunt plantele pe care ne putem baza atunci cand vrem sa dam viata gradinii noastre si sa o ornamentam cat mai frumos. Indiferent cat de mare e spatiul de care dispunem, arbustii ornamentali ne pot ajuta sa il facem mai primitor, mai special, mai frumos si mai deosebit. Ei nu lasa gradina sa devina anosta si fara personalitate si ofera-i culoarea de care are nevoie. Unii arbusti sunt speciali prin culoare, altii prin miros, altii prin florile magnifice pe care le produc. Altii sunt verzi tot anul, in vreme ce unii pot sa fascineze prin formele pe care le capata dupa tuns. Depinde de dvs si de gusturile pe care le aveti, pentru a va crea cadrul pe care il doriti in gradina sau pe terasa dvs. Nu va ramane apoi decat sa va bucurati de serile si zilele petrecute in compania unor flori si plante deosebite, ce va reconecteaza cu natura si va aduc mai aproape de aceasta.

Liliac pitic

Liliacul pitic standard (Syringa Meyeri 'Palibin') va va surprinde an de an cu florile sale minunat parfumate. Se preteaza plantarii pe gazon sau in bordura, sau chiar intr-un ghiveci, pentru un efect atragator. Infloreste din mai pana in iunie si a doua oara din august pana in septembrie.

Azalee japoneza

Azaleea japoneza (Rhododendron Japonicum) are nevoie de un minim de ingrijire, putand fi plantata in sol pentru plante acidofile, in ghiveci sau in gradina. Va inflori in fiecare primavara si este rezistenta pe timpul iernii, daca este protejata corespunzator. In plus, nici nu are nevoie sa fie tunsa - un avantaj pentru incepatorii in ale gradinaritului.

Hibiscus Tricolor

Planta produce niste flori minunate, mari, de culoare rosie, roz sau alba, care infloresc pe tulpini impletite. Acest arbust ornamental este de nelipsit din gradina, curtea sau terasa dvs. Infloreste vara si toamna si este o piesa de rezistenta in orice gradina.


Cand plantam arbusti cataratori?

Datorita specificului lor, arbustii cataratori pot fi folositi intr-o serie de situatii distincte. Au un rol estetic important, ajutand la crearea unei gradini minunate si la un look asa cum va imaginati. In acelasi timp, arbustii pot sa ajute la delimitarea anumitor zone din gradina, astfel creand spatii mai intime in mod natural. Cu ajutorul arbustilor cataratori, putem sa ne cream o zona de relaxare: un hamac, o masa joasa si cateva astfel de plante sunt tot ce ne trebuie. Un alt motiv pentru care ati dori sa achizitionati arbusti decorativi este acela de a ascunde zonele pe care le doriti ferite privirii, cum ar fi pereti mai darapanati sau garduri mai putin aratoase. In orice situatie de mai sus, sau doar pentru ca va doriti, puteti achizitiona si planta arbusti cataratori.

Creati o zona de relaxare in gradina dvs.

Arbustii cataratori va pot ajuta sa va creati, chiar in gradina dvs, o zona destinata relaxarii, una in care serile sa va prinda alaturi de o carte buna si diminetile sa va ofere cea mai buna cafea. Arbustii cataratori pot sa ajute la delimitarea acestei zone. Glicina japoneza Alba va ofera un spatiu romantic si feeric, datorita florilor sale care se formeaza in ciorchini si pot ajunge la o lungime de 50 cm. Vita decorativa este splendida si vara si toamna, schimbandu-si look-ul in functie de anotimp. Mixul de clematite va va inviora intotdeauna privirea, datorita culorilor sale extraordinare. Iar daca alegeti sa plantati vita de vie, veti avea nu numai un spatiu de relaxare, ci si o zona in care va veti putea bucura de struguri deliciosi, bogati in vitamine si antoixidanti. Vita de vie se poate planta chiar si in zonele nordice. Alegeti si combinati plantele dorite pentru un efect de relaxare maxim. Este o idee buna sa aruncati o privire si in categoria Plante cataratoare asociata categoriei “Plante”, atunci cand cautati o planta cataratoare.

Cand ne putem bucura de arbustii vesnic verzi?

Dupa cum le spune si numele, arbustii vesnic verzi ne bucura pe toata perioada anului. Chiar si in cele mai aprige ierni, ei raman acolo ca un memento pentru noi despre primavara ce va sa vina. In restul timpului, unii arbusti au si flori frumoase de care ne putem bucura - mentionam aici Camelia si Rododendronul. E nevoie doar de cativa arbori vesnic verzi in gradina dvs. a pentru a-i asigura un look special tot anul! Majoritatea arbustilor vesnic verzi sunt foarte rezistenti, au nevoie de umiditate mare si trebuie sa fie tunsi sau ingrijiti pentru a nu se extinde prea mult. Ii puteti folosi pentru a imprejmui alte plante, creand un cadru care va ramane in permanenta acelasi si va puteti bucura de aspectul lor viu si vesel chiar si iarna, nefiind nevoie sa ii protejati.

Buxus in cadru

Buxusul este un arbust din familia Buxaceae, folosit in scop ornamental sau sub forma de gard viu. Cea mai raspandita specie este Buxus sempervirens, cu frunze de un verde inchis, ce poate sa innobileze orice spatiu. Acest arbust creste in orice fel de sol, dar are nevoie de umiditate mare.  Este foarte adaptabil si coroana sa poate fi tunsa in diferite feluri. Noi va invitam sa alegeti un cadou special, Buxus in cadru - care se livreaza astfel: un cadru din sarma, cu aspectul unei cifre de la 0 la 9, cu inaltime de 25 cm si o planta Buxus in ghiveci de 9 cm. Acestea pot sa fie folosite drept element inovativ intr-o gradina sau in fata casei, simbolizand numarul la care aceasta este situata. Este o idee buna pentru un cadou special si va ajuta sa creati un spatiu deosebit la dvs. acasa. Puteti alege oricate numere doriti, chiar si numarul 3

 

Iarna in gradina

O data cu sosirea iernii, gradina cade in plan secund. Va ocupati mai putin de ea si, daca nu aveti plantele potrivite care sa reziste la temperaturi scazute, aceasta devine gri si trista. Daca insa plantati conifere sau plante vesnic verzi, veti avea parte de o surpriza placuta: o gradina colorata si primitoare, chiar si in cele mai reci zile. In timpul Sarbatorilor de iarna, mai cu seama, va veti bucura de gradina si vei putea sa ornati coniferele astfel incat sa va creati un loc feeric, desprins parca din basmele cu Mos Craciun. Pentru un aspect cat mai proaspat si verde al gradinii dvs., nu ocoliti coniferele si folositi-le pentru a crea o zona asa cum va doriti.

Chiparosul albastru

Chiparosul albastru (Chamaecyparis Lawsoniana Columnaris) este probabil cel mai cunoscut conifer utilizat ca gard viu. Cu aparitia sa zvelta, in nuante placute de albastru, este una dintre cele mai decorative specii si isi pastreaza culoarea iarna. Chiparosul albastru poate fi tuns la orice dimensiune. Acest arbust este foarte dens si creste ca o tufa. Plantati 3 bucati pe metru liniar. Inaltimea la livrare 30-40 cm.

Thuja/Tuia

Tuia este unul dintre cele mai populare conifere de gradina, putand fi utilizat atat ca gard viu, cat si ca element decorativ. Creste extraordinar de repede si poate ajunte la 2 m pe an. Este foarte rezistent in orice clima, rar atacat de daunatori si are nevoie de ingrijire minima. Thuja Golden Smaragd este un fabulos conifer galben-auriu. Foarte decorativ atat ca element solitar, cat si in grupuri, in garduri vii.


Molidul albastru de Colorado

Molidul albastru de Colorado este un conifer vesnic verde foarte popular - este de fapt un tip de molid pitic ce are o crestere lenta si o minunata culoare albastra. Originea sa este, cum ii spune si numele, muntii Colorado. Este foarte potrivit pentru rocarie dar arata foarte bine si in ghiveci.

De ce sa plantam copaci in gradina noastra?

Este un lucru foarte bune sa plantati copaci in gradina. Ei formeaza cadrul gradinii, va ajuta sa delimitati spatiul si va oferta intimitatea de care aveti nevoie. Unii copaci din oferta Bakker produc flori minunate si parfumate, care vor imbogati gradina dvs. In plus, ei va ajuta sa creati zone umbroase in care va puteti adaposti de canicula. Copacii din oferta noastra innobileaza orice spatiu, dandu-i caracter si culoare.

Eucaliptul

Eucaliptul (arbust) provine din Australia, fiind acum foarte popular in gradinile ornamentale europene. Frunzele au o culoare atragatoare albastriu-arginie si o aroma placuta, care tine musculitele si tantarii la distanta - ceea ce il face ideal daca doriti sa va ascundeti de insecte pe timpul verii. El creste foarte repede si, in plus, isi pastreaza frunzele chiar si pe timpul iernii

Liliacul pitic standard

Ce ar fi primavara fara mirosul specific de liliac? Liliacul este un copac foarte popular si iubit de catre gradinari. Liliacul pitic standard (Syringa Meyeri 'Palibin') va va surprinde an de an cu florile sale minunat parfumate. Face un cadru extraordinar daca il plantati pe gazon sau in bordura. Alta posibilitate ar fi sa-l plantati in ghiveci pentru un efect atragator. Infloreste din mai pana in iunie si a doua oara din august in septembrie, asa ca va veti putea bucura de doua ori de un miros fantastic in gradina dvs.

De ce garduri vii

Gardurile vii sunt utilizate pentru delimitarea unei proprietati, dar si pentru a amenaja o gradina. Printre multiplele beneficii pe care le are un astfel de gard putem enumera ajutorul dat de acesta in crearea unui spatiu ferit privirii, in izolarea zonei de vant, praf si zgomot, rolul sau de filtru impotriva murdariei, dar si habitatul pe care il poate crea pentru numeroase pasari.

Cum ingriim un gard viu

Adevaratul potential al unui gard viu este atins numai prin ajustari, prin taiere. Numai dvs. stiti cum doriti sa arate gradina si cat de inalt doriti sa fie gardul viu. Prin ajustarea formei si inaltimii, veti avea exact gardul viu pe care il doriti, de la densitate pana la stil. Cea mai buna perioada pentru a taia un gard viu este primavara, inainte de inceputul lunii iunie. Secretul este ca soarele sa nu fie inca atat de puternic, pentru a evita uscarea lastarilor. Pentru aproximarea dimensiunii dorite se pot folosi nuiele sau bucati de lemn la lungimea dorita, introduse in pamant de-a lungul gardului. Acesta se tunde folosind o foarfeca sau un instrument special  - bine ascutit - pentru taierea gardului viu. Tunderea se face de la extremitati. In interior gardul trebuie pastrat mai des pentru a nu lasa sa patrunda praful, lumina, vantul sau zgomotul. Nu uitati sa curatati si ramurile uscate ale gardului viu. Pentru o forma paralelipipedica a gardului, e nevoie sa il tunedi drept si sa il adjustati periodic. Un gard rotund, pe de alta parte, va fi mai usor de intretinut, se tunde mai rar si nici nu va pastra zapada in timpul iernii, asa cum o face un gard tuns drept. Alegeti tipul de gard viu in functie de rolul pe care doriti sa il indeplineasca si nu uitati sa va cumparati instrumentele potrivite pentru ingrijirea lui periodica.





Hortensiile isi pot schimba culoarea

Unul din cele mai fascinante lucruri, cand vine vorba de hortensii, este acela ca isi pot schimba culoarea florilor cu ajutorul unor reactii chimice din sol. Putin aluminiu in sol le transforma florile din roz in albastru. Este valabila si reciproca.

Cum folosim hortensiile in buchete

Hortensia este o floare delicata si minunata, care arata foarte bine in buchete. Ea transmite delicatete si feminitate. O hortensie are nevoie de temperaturi medii si nu rezista la temperaturi foarte ridicate. Prin stropirea cu apa a hortensiilor din buchet, va puteti asigura ca acestea or sa reziste pentru mai mult timp. Ele sunt mari iubitoare de apa, asa ca se recomanda schimbarea apei din vaza o data pe zi.

Cum se ingrijesc hortensiile

Hortensiile trebuie plantate la lumina - evitati sa le plantati sub copaci. Au nevoie de multa apa, asa ca puteti tine cont si de acest lucru atunci cand alegeti pozitionarea lor. Solul trebuie sa aiba un PH echilibrat. Se pot fertiliza cu ajutorul substantelor speciale sau a celor realizate in casa, din resturi organice. Hortensiile se planteaza de regula toamna, pana la finalul lunii octombrie. Hortensiile pot fi cultivate si in ghiveci, cu acelasi amendament ca au nevoie de apa si lumina suficienta. Daca doriti sa le efectuati o toaletare, aceasta se face primavara, cand se pot taia partile care s-au uscat. Hortensia are nevoie un sol bine drenat asa incat sa nu apara mucegaiuri.

Hortensii-tufis

Hortensiile din aceasta colectie se simt bine aproape oriunde in gradina. Florile rezista pe tulpini multe luni la rand. Toamna ele pot fi uscate si combinate in aranjamente decorative. Hortensiile pot fi plantate si in ghiveci. Colectia este alcatuita din cate o bucata de 'Renate Steiniger', 'Fireworks' si 'Rosita'. Bakker va livreaza plante tinere cu 3-5 ramuri.

Cum si cand folosim plantele-covor

Plantele covor sunt minunate pentru orice gradina. Ele va pot ajuta sa creati un efect fantastic, unul pe care numai in revistele dedicate design-ului exterior le-ati putut intalni. Ele sunt secretul multor designeri de spatii exterioare si, folosite in combinatie cu alte plante, pot sa creeze efecte vizuale fabuloase. In zonele in care aceste plante sunt plantate, este putin probabil sa mai aveti de-a face cu vegetatia nedorita, ceea ce ajuta la crearea unui spatiu curat si elegant, asa cum va doreati de la bun inceput.
 Plantele-covor ne pot bucura in fiecare anotimp, prin diferitele specii ce fac parte din aceasta familie. Puteti sa aveti plante-covor care vestesc primavara, care ating potentialul de culoare si parfum vara, care toamna va invaluie gradina in culorile specifice acestui anotimp si care iarna arata nemaipomenit intr-o gradina pregatita de sarbatoare. Alegeti plantele covor potrivite si imbracati-va gradina in cele mai potrivite culori.

Ienupar Wiltonii

Ienuparul tarator (Juniperus Horizontalis Wiltonii) este substitutul ideal pentru o pajiste, intrucat este o planta covor vesnic verde, pe care se poate calca. Imaginati-va ca nu va mai fi nevoie sa tundeti iarba! Acest conifer vesnic verde se intinde pe pamant si formeaza un covor dens.

Pentru iarna: Calocephalus brownii si Gaultheria procumbens

Calocephalus brownii si Gaultheria procumbens sunt o combinatie placuta in gradina de iarna. Calocephalus brownii are frunze de un albastru spre gri. Gaultheria procumbens are frunze frumos colorate toamna, iar fructele rosii rezista timp indelungat. Ele vor arata minunat in gradina dvs. de iarna si va vor duce cu gandul la Sarbatori!

Trandafiri acoperitori

Trandafirii taratori aduc multa culoare in gradina si se planteaza frecvent sub copaci, tufe, ori in straturi. Pot fi folositi si la crearea unor aranjamente spectaculoase, daca ii plantati in ghivece, daca ii lasati sa se intinda pe o statuie din gradina sau pe alei ori trepte. Trandafirii din gama Polyantha al caror nume se traduce prin “flori numeroase” va vor rasfata cu foarte multe flori mici, de vara pana toamna. Vedeti mai jos oferta noastra de trandafiri taratori.

3 trandafiri 'The Fairy' in culori diferite

Trandafiri cascada

Trandafirii cascada sunt spectaculosi daca sunt plantati ca trandafiri urcatori sau de sine-statator, intr-un ghiveci spatios pe terasa, intr-un colt de gradina ori pe alei. Au nevoie de suport de catarare, dar amenajarea unuia merita efortul, pentru ca trandafirii va vor uimi prin culorile extraordinare si inflorirea abundenta, creand o cascada florala. Aceste plante elegante reprezinta o achizitie importanta in orice gradina si va vor fermeca. Consultati mai jos selectia noastra de trandafiri cascada.


Trandafiri cu flori mari

Trandafirii cu flori mari sunt foarte atractivi, cu bobocii lor spectaculosi, bine conturati, in culori elegante sau in combinatii remarcabile. Acesti trandafiri sunt cunoscuti si sub numele de Hybrid Tea. Se disting prin florile mari frumos conturate, iar unele varietati au, ca atractie suplimentara, un parfum foarte placut. Trandafirii cu flori mari sunt ideali in combinatie cu alte flori din straturi sau borduri, asa ca sunt potriviti in orice gradina. Descoperiti mai jos varietatea noastra de trandafiri cu flori mari.


Trandafiri de parc

Hague Roses are vigorously growing rose bushes which a simply beautiful, full hedge can be created. The roses will reward you with many beautiful flowers from early summer to late autumn to it. A rose bush is a beautiful natural secretion and a colorful, fixed element in your garden. Please see below for your favorite type of hedge roses!

3 Trandafiri Floribunda in 3 varietati
3 Trandafiri Florib

Trandafiri parfumati



Trandafiri pentru buchete

Trandafirii pentru buchete au flori spectaculoase si tulpini inalte, ceea ce ii face perfecti in aranjamente. Florile-vedeta in culori minunate creeaza un spectacol intr-o vaza. Cu toate acestea, nu este obligatoriu sa ii taiati. Plantati in grupuri, trandafirii cu flori mari vor inveseli straturile si bordurile. Sau puteti sa rezervati in gradina un spatiu special pentru flori ideale pentru buchete. Orice ati alege, cu siguranta vor fi admirati. 
TRANDAFIR CU FLORI MARI 'BLACK MAGIC'®

TRANDAFIRI 'BETTY UPRICHARD'

6 Trandafiri cu flori mari in 6 varietati
Trandafir cu flori mari 'Barkarole'

Trandafir  'Ice Queen'

Trandafir cu flori mari  'Diamond Jubilee'

TRANDAFIR CU FLORI MARI 'GALLIVARDA'

3 trandafiri cu flori mari

TRANDAFIR CU FLORI MARI 'PULMAN ORIENT EXPRESS'

Trandafir cu flori mari  'White Symphony'

2 trandafiri cu flori mari - Trandafiri

Trandafiri pentru terasa si ghiveci

Trandafirii pentru terasa sunt remarcabili prin abundenta florala. Ce poate fi mai placut decat sa stati pe terasa inconjurati de trandafiri superbi? Trandafirii pentru terasa au flori mari si sunt foarte parfumati. Cresc bine in ghivece sau recipiente si pot forma un punct de atractie intr-un vas frumos, dar sunt admirati si in straturi sau borduri. Consultati mai jos oferta noastra de trandafiri pentru terasa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu