miercuri, 8 ianuarie 2014

Discutam despre amplasarea plantelor in teren :
-plante iubitoare de umbra ;
-de soare ;
-plante vesnic verzi;

Plante care iubesc umbra

Unele plante din gradina ta sunt mari iubitoare de umbra, astfel ca pentru ele trebuie sa rezervi un loc ferit de razele directe ale soarelului. Avantajul cultivarii unor plante care iubesc umbra este acela ca toate spatiile din gradina ta vor fi populate de flori frumos colorate, care creeaza un tablou idilic.

1 Plante care iubesc umbra: Impatiens (Sporul casei)

Impatiens sau Sporul casei sunt plante care iubesc umbra. Numele provine de la fructele mature care sunt nerabdatoare sa se deschida la cea mai mic atingere. Impatiens infloreste de primavara pana toamna si este foarte usor de cultivat si intretinut.


2 Plante care iubesc umbra: Torenia

Torenia este o planta foarte delicata, ideala pentru orice gradina. Florile de torenia nu suporta sa fie tinute in bataia directa a soarelui, de aceea este indicat sa le plantezi intr-un loc umbros. Din iulie pana in septembrie, gradina ta va fi invadata de flori purpurii, roz-magenta sau violet.


3 Plante care iubesc umbra: Perilla

Perilla este considerata o urzica ornamentala, asemanatoare cu Coleus. Gama de culori este destul de limitata, cele mai frecvente nuante fiind purpuriul si verdele. In comert se gasesc seminte de Perilla, care pot fi folosite in bucatarie, dar si ulei de perilla (susan salbatic).


4 Plante care iubesc umbra: Browallia

Browallia, cunoscuta si sub denumirea de "floarea ametist" este un arbust cu aspect de tufa. Plantele iubesc umbra si prefera sa fie udate din abundenta. Pentru o crestere compacta, este indicat sa tunzi regulat lastarii prea lungi, dupa ce acestia au inflorit.


5 Plante care iubesc umbra: Oxalis

Oxalis sau macrisul iepuresc sunt plante care iubesc umbra, de aceea sunt intalnite preponderent in zonele cu clima temperata. Specialistii recomanda sa plantezi Oxalis in apropiere de Browallia, deoarece culorile acestor plante care iubesc umbra se completeaza excelent.


6 Plante care iubesc umbra: Fuchsia

Adu eleganta in gradina ta, cu Fuchsia. Pe langa faptul ca aceste plante care iubesc umbra au un colorit de vis, sunt usor de intretinut. Fuchsia prefera un sol fertil, umed, bine drenat si un spatiu in care razele soarelui abia isi fac simtita prezenta.


7 Plante care iubesc umbra: Lobelia

Lobelia este o planta de talie mica, ce nu depaseste 25 de centimetri inaltime. Aceste plante care iubesc umbra nu au voie sa aiba solul imbibat cu multa apa. Sunt plante ideale pentru ornarea jardinierelor si a balcoanelor.


8 Plante care iubesc umbra: Viola

Viola este o planta mica, perena, ce creste in "paturi". Din aceasta specie fac parte si delicatele panselute. Florile Viola infloresc de obicei primavara, iar multe plante se pot auto-poleniza. Culorile acestor plante care iubesc umbra difera de la specie la specie, de la violet si albastru, la galben, alb sau crem.


9 Plante iubitoare de umbra: ferigile

Ferigile sunt plante care iubesc umbra, de aceea sunt deseori intalnite in paduri sau la marginea lor. Ferigile nu sunt plante pretentioase, putand fi cu usurinta cultivate in gradina.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu