luni, 6 ianuarie 2014

 Plante cu frunze bicolore

Pentru că suntem pretenţioase şi nu ne-au mai plăcut plantele cu frunze verzi, Mama Natură a creat unele cu frunzele panaşate, verde cu alb.

  • plante de apartament
De multe ori nu ne satisfac sau nu se încadrează prea bine în decorul camerei plantele al căror frunziş este verde simplu. Trebuie să ştii doar că plantele care nu au frunzele verzi în totalitate sunt mult mai pretenţioase cu lumina.
Asta nu înseamnă că va trebui să le aşezi în prea mult soare, pentru că acesta le va arde frunzele, dar nici la întuneric nu le place. Va trebui deci să fii doar puţin mai atentă cu ele, dar nu te speria: nu sunt greu de îngrijit. Uite câteva sugestii despre ce plante te-ar putea ajuta să-ţi decorezi camera în alb şi verde.

CALATEA
Este puţin mai fiţoasă: nu suportă fumul de ţigară şi curentul. Îi place să stea în geam, spre vest. Vrea un sol mai acid şi afânat. Fă-i un amestec de scoarţă, turbă roşie sau pământ de conifere, sfagnum şi nisip.

PTERIS
Este o ferigă care are nevoie de puţin mai mult soare şi apă. Pământul să fie unul afânat, ca la calatea, doar că înlocuieşti scoarţa cu pământ de grădină.

SINGONIUM
Dacă îi pui un arac, îl va îmbrăca. Dacă o pui într-un coş suspendat, îşi va lăsa lăstarii în jos. Iubeşte căldura şi umiditatea. Dacă e mai rece, va trebui să o uzi mai rar. Dacă e cald, pulverizează-i frunzele cu apă.

URZICĂ INDIANĂ

Creşte bine şi în grădină, direct în pământ, vara, iar din toamnă aşaz-o în faţa unei ferestre cu expunere S-V. În balcon o poţi pune într-un ghiveci suspendat sau o jardinieră. Se înmulţeşte din butaşii de vară. Îndepărtează-i florile: o împiedică să crească. Dă-i apă cât să nu moară de sete.

ALTE VARIANTE PESTRIŢE
Strobilate: cu frunzele verzi cu violet metalizat sau peperomia (Peperomia obtusifolia Variegata), cu frunzele în trei culori: verde, alb şi ciclam.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu