luni, 20 ianuarie 2014

4 metode de gradinarit de interior spectaculoase pentru iarna

Iarna afecteaza pe toata lumea in mod diferit, insa cand vine vorba de pasionatii de gradinarit, efectul acestui anotimp este si mai dramatic, deoarece plantele lor sunt practic imposibil de crescut. Totusi, chiar si iarna poti avea o gradina de vis, insa in interiorul casei, unde poti oferi plantelor tale un mediu propice dezvoltarii armonioase. Iata cateva metode de gradinarit de interior spectaculoase pe care le poti realiza in timpul iernii.

1. Terariile

Terariile sau chiar banalele borcane ce se gasesc in orice casa se pot transforma in niste ghivece de interior spectaculoase. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa le umpli cu un sol fertil si sa plantezi in ele niste flori care sa prospere intr-o lumina medie-scazuta, cu o umiditate mare. Cele mai bune soiuri ar fi ferigile si cactusii, care sunt plante ce retin apa pentru mai mult timp si nu sunt foarte mari iubitoare de lumina. Poti gasi numeroase soiuri de cactusi, in culori diverse si forme cat mai variate.


2. Gradina Zen aduce pacea interioara

Creeaza-ti o gradina interioara relaxanta, in stilul Zen, care te ajuta la contemplare si reflectie. Alege niste vase micute, mate, in culori inchise, care au forma de semicerc si umple-le cu nisip si pietre.

3. Da viata camerelor tale

Verdeata poate creste in locuri surprinzatoate. Realizeaza-ti niste ghivece inedite si asaza-le in spatiile goale din casa. Acestea pot sta chiar prinse de pereti, pe verticala, sau agatate pe obloane vechi, daca vrei sa creezi un efect uimitor, spectaculos.

Peretii decorati cu verde viu sunt o modalitate foarte buna de a maximiza, totodata, si purificarea aerului din apartament.


3. Cultiva bulbi

Cultivarea bulbilor in interior pe timpul iernii iti va permite sa te bucuri mult mai repede de flori viu colorate si de parfumul primaverii, chiar daca acest anotimp se afla la luni distanta.

Alege narcise sau zambile, deoarece acestea vor inflori rapid si armonios in patru pana la sase saptamani.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu