marți, 7 octombrie 2014

salvia mov

Violetul este o culoare pretentioasa intr-o gradina de flori, insa cu toate acestea, un aranjament cu mai multe nuante de mov are un efect spectaculos si creaza o atmosfera deosebita.
Dintre cele mai cunoscute plante floricole violete din gradina amintim: Weigela (Weigela florida), Micsandra(Erysimum), Saxifraga (Saxifraga oppositifolia), Dracila (Berberis gagnepainii), Norocel (Sedum telephium), Vinetica(Ajuga reptans), Scumpia (Catinus coggyria), Hebe, Salvia Mov (Salvia Officinalis - Purpurascens).
652x450 021407-salvieSalvia mov este o planta erbacee perena ce trebuie transplantata odata la 3 ani. Frunzisul tanar este gri mov deschis, contrastand cu florile de un albastru – violet intens. Planta creste pana la 60 cm inaltime
In general, prefera soarele. Infloreste in mijlocul verii. Ar putea inflori in primul an depinzand de marime si loc. Salvia officinalis obisnuita este excelenta pentru a fi folosita ca si condiment si nu este pretentioasa in gradina. Frunzele de salvie sunt un condiment popular pentru fripturi. Ele pot fi folosite atat proaspete cat si uscate. Din salvie se face de asemenea un ceai bun. Frunzele si ramurile sunt adesea folosite in obiecte de artizanat precum ghirlandele. Plantele de salvie pot fi inmultite prin seminte, butasi de radacina si transplatare. Salvia se simte foarte bine cand creste in ghivece. Daca vreti sa cultivati salvie in interior, va trebui sa-i dati lumina puternica si directa. Putini daunatori ii creeaza probleme, cel mai mare rau este provocat apa in exces, lumina insuficienta si lipsa de toaletare. Recoltarea si toaletarea frecventa ajuta plantele sa se revigoreze. Cand planta este in floarea varstei, este un adaos atractiv atat la gradinile cu ierburi cat si la bordurile ornamentale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu