marți, 7 octombrie 2014

Plantele ornamentale aduc un suflu de prospetime intr-o locuinta si dau farmec oricarui colt din casa. Insa florile de camera nu ofera doar beneficii legate de aspect, ci purifica aerul, reusind sa absoarba fumul de tigara si alte mirosuri neplacute, te incarca cu energie pozitiva si imbunatatesc activitatea cerebrala. Daca pana acum evitai sa tii plante in apartament, pentru ca te gandeai ca au nevoie de o ingrijire speciala, iar timpul tau este limitat, afla ca exista si flori de camera care nu necesita multa atentie.
Iata 5 plante care arata superb, cu o intretinere minima!

1. Violeta africana, printre cele mai frumoase flori de camera

Violeta de Parma ingrijire
Gingasa si viu colorata, violeta africana inveseleste orice interior si se numara printre cele mai iubite flori de camera. Aceasta se mai numeste sivioleta de Parma si este foarte apreciata pentru frumusetea florilor si pentru faptul ca infloreste tot timpul anului. Ea nu are perioada de repaos vegetativ, nu creste mult in inaltime, nu are nevoie de multa apa si nu ii place lumina puternica, ceea ce o face ideala pentru persoanele care nu au mult la timp la dispozitie pentru ingrijirea ei.

2. Kalanchoe invioreaza orice colt din casa

Kalanchoe se poate dovedi a fi o buna prietena verde, pentru ca iti ridica instat moralul prin frumusetea ei. In plus, ingrijirea ei este cat se poate de simpla, tinand cont de faptul ca planta este rezistenta si la conditii vitrege.
kalanchoe ingrijire
Ea se numara printre florile de camera care se cultiva usor, iubeste lumina, se adapteaza repede la diferite conditii, insa nu reactioneaza bine la frig. In plus, este rezistenta la boli sau insecte, dar daca ai alte plante afectate, nu le tine langa ea.

3Bromelia - mandria unei locuinte

ingrijire bromelia
Aceasta floare decorativa este renumita pentru frumusetea ei, chiar daca infloreste mai rar. Ea se numara printre florile de camera usor de ingrijit, fiindca este rezistenta la daunatori, se inmulteste usor, rezista mai mult timp fara apa si se acomodeaza bine la perioadele din an in care are parte de putina lumina. In plus, nu are nevoie de fertilizare, insa daca doresti, te poti ocupa si de acest aspect.

4. Crinul pacii - printre cele mai elegante flori de camera

Iti plac florile de camera care raman tot timpul verzi? Atunci crinul pacii este perfect pentru tine. Avand in vedere ca este o planta rezistenta la boli si la atacul daunatorilor, nu vei avea multe dificultati de intampinat in ingrijirea ei. Ea are nevoie doar de apa atunci cand se usuca solul si de un ghiveci in care sa se simta in largul ei. Nu are nevoie de multa lumina, astfel ca o poti tine intr-un loc putin umbrit.
In concluzie, nu toate florile de camera sunt pretentioase, ci exista si specii fermecatoare, care au nevoie doar de apa, lumina si iubire


crinul pacii

5.Begonia, splendida chiar si cu o ingrijire minima

Daca iti plac begoniile, afla ca pe cat sunt de frumoase, pe atat sunt de usor de ingrijit. Aceste plante se regasesc in multe specii, astfel ca ai de unde alege.
flori de camera frumoase
Majoritatea infloresc tot anul, daunatorii nu reprezinta o problema foarte mare, iubesc umiditate, dar nu excesul de apa. Asadar, uda-le o data sau de doua ori pe saptamana si tine-le in ghivece care sa le asigure un drenaj corespunzator.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu