marți, 7 octombrie 2014

Cele mai rare 10 flori din lume (Galerie foto)

     
Asa cum putem vorbi despre animalele pe cale de disparitie, la fel am putea realiza un clasament al celor mai rare si spectaculoase flori din lume.


Campion (Silene tomentosa)



               Originara din Gibraltar, despre floarea Campion s-a crezut pana in 1994 ca este o specie de planta disparuta deja. Apoi, un alpinist a descoperit un exemplar, iar planta a fost dusa la banca de seminte Millenium. Astazi, floarea se poate gasi atat la Gradina Botanica din Gibraltar, cat si la Gradina Botanica Regala din Londra.


Liana de jad (Strongylodon macrobotrys).



                Liana de jad uimeste in primul rand prin culoarea sa, un turcoaz spectaculos, foarte rar intalnit in natura. Habitatul sau natural este in Filipine, insa floarea se gaseste foarte greu, fiind amenintata de defrisarile locale.



Ciocul Papagalului (Lotus berthelotii).



                Disparuta din salbaticie, ciocul papagalului se gasea in Insulele Canare. Se crede ca floarea nu mai exista in salbaticie fiindca era polenizata de o specie de pasari care intre timp a disparut. S-au realizat numeroase experimente pentru a obtine polenizatori noi, insa toate au fost sortite esecului.



Floarea de ciocolata (Cosmos astrosanguineus)



     Aceasta floare este de un maron inchis, este originara din Mexic, iar vara emite un puternic parfum de vanilie.



Koki'o (Kokai cookei)



              Copacul descoperit in 1860, in Hawaii, a fost considerat disparut din 1950. Dupa 20 de ani, a fost gasit un singur exemplar, distrus apoi intr-un incendiu in anul 1978. Cu toate astea, s-a reusit salvarea unei ramuri, altoita apoi in 23 de copaci diferitti, iar planta a reusit sa se adapteze.



Cactusul orhidee (Epiphyllum oxypetalum)



                Aceasta planta se gaseste in Sri Lanka, infloreste foarte rar si are o semnificatie aparte pentru budisti. Florile se desfac doar noaptea si se usuca pana in zori. Budistii cred ca, atunci cand acest lucru se intampla, triburile semi mitice din Sri Lanka, Nagas, coboara din ceruri si ii ofera aceasta floare lui Budha.



Orhideea fantoma (Epipogium aphyllum/ Dendrophylas lindenii)



         Orhideea fantoma nu se hraneste prin fotosinteza, avand nevoie de o ciuperca specifica la radacinile ei. Originara din padurile din Cuba, se crede ca floarea a disparut de mai bine de 20 de ani. Florile cresc agatate in copacii de chiparos, plutind ca niste fantome, de aici venind si numele.



Papucul doamnei galben si mov (Cypripedium calceolus)



      Planta se gaseste astazi pe un teren de golf din Marea Britanie, insa este foarte greu de inmultit. Se pare ca are o relatie simbiotica cu un anumit tip de ciuperca, din acest motiv inmultirea fiind ingreunata. Floarea este protejata prin lege inca din 1917.



Youtan Poluo



Youtan Poluo este o floare extrem de misterioasa, alcatuita din 28 de flori minuscule, albe, frumos mirositoare. Floarea este mentionata in miturile indiene, legenda spunand ca infloreste doar atunci cand regele viitorului, Regele Sage, viziteaza lumea prezentului.



Floarea cadavru (Amorphophallus titanum)



Floarea extrem de rara nu are tulpina, frunze sau radacini, supravietuind cu ajutorul vitei de vie din Sumatra. Florile sale au 6 metri inaltime si 3 metri in diametru. Floarea emite un miros intepator de cadavru, de aici venindu-i si numele.






 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu