luni, 9 decembrie 2013

Plantele ornamentale pe langa frumusetea au si o latura periculoasa.Va prezint cateva plante ornamentale care sunt periculoase mai ales cand aveti copiii.

Cyclamen – Cyclamen persicum




Cyclamen
Cyclamen
Cyclamen este o planta de apartament care arata precum o tufa, are frunzele rasucite, de culoare verde-albicios, florile sunt atragatoare si pot fi albe, rosii, violet, iar pedunculii florali care le sustin sunt mai inalti decat planta. Partile otravitoare ale acestei plante sunt bulbii si rizomii, acestia din urma fiind amari, dar pentru ca se gasesc in pamant nu exista prea multe sanse ca animalele ori copiii sa ii inghita.

 

Trompeta ingerilor – Datura arborea



trompeta ingerilor
trompeta ingerilor
Trompeta ingerilor este o planta lemnoasa, cu flori mari si parfumate, ce atarna precum palniile. Si aceasta este o planta care are toate partile otravitoare. Trompeta ingerilor are in compozitia ei alcaloizi toxici, iar acestia pot duce la aparitia unor infectii la oameni, dar si la animale. Manifestarile care apar mai des in cazul acestor intoxicatii sunt: agitatie, halucinatii, convulsii, somnolenta, temperatura crescuta.

Aloe Vera – Aloe Barbadensis



Aloe Vera
Aloe Vera
Aloe Vera este o planta cu radacini puternice, iar frunzele plantei cresc din partea de sus a radacinii si sunt dese, groase si de regula, au marginea dintata. La Aloe Vera, seva este otravitoare. Inghitirea ei poate duce la efecte laxative. Desi este cunoscuta pentru efectele sale in tratarea arsurilor sau altor probleme ale pielii, daca persoanele care o folosesc au pielea sensibila, exista cazuri in care pot aparea dermatite, astfel, seva galbena, care este toxica, trebuie eliminata.

Iedera – Hedera Helix



Iedera
Iedera
Iedera este o planta de apartament care se gaseste in diferite culori, forme si structuri ale frunzelor. Partile otravitoare ale Iederei sunt frunzele. Planta aceasta poate provoca intoxicatii, iar manifestarile datorate inghitirii frunzelor sale pot fi: convulsii, dificultati respiratorii sau chiar paralizie. Iedera se tine de cele mai multe ori langa fesrestrele orientate spre nord ori in alte locuri cu lumina filtrata.

Crizantema – Chrysanthemum



Crizanteme
Crizanteme
Crizantemele care se tin in ghivece trebuie sa fie udate regulat si sa fie stropite cu substante feritilizatoare in timpul cresterii, pana cand apar bobocii. Plantele acestea pot fi bianuale, anuale, perene, cu flori de diferite forme, culori sau marimi. Partile otravitoare ale acestei plante sunt frunzele si tulpina, iar in urma expunerii prelungite la Crizanteme, la unele persoane pot sa apara dermatite.

Hortensia – Hydrangea macrophylla


Hortensia
Hortensia
Planta aceasta nu este pentru interior, insa poate fi amplasata in ghivece, pe balcoanele caselor. Infloreste la inceputul verii, pana toamna. Este indicat ca aceasta planta sa fie plasata la est sau vest, pentru a se afla sub razele soarelui doar jumatate de zi. Partile otravitoare ale plantei sunt frunzele si mugurii, iar simptomele ar putea fi o stare letargica, dureri abdominale sau varsaturi.

Filodendronul - Philodendron



Filodendronul
Filodendronul
Filodendronul este o planta de apartament pe care o intalnim destul de des, in special in holuri sau birouri. De regula, acestei plante ii place umiditatea din aer, locurile calduroase si lumina, dar nu direct de la soare. De asemenea, se simte bine si in semiumbra. Planta provine din America tropicala si este cunoscuta datorita efectului sau decorativ. Partile sale toxice sunt frunzele si seva, iar unele simptome constatate sunt eruptiile si mancarimile pielii.

Dieffenbachia


Dieffenbachia
Dieffenbachia
Dieffenbachia este o planta de apartament ornamentala, cu frunze mari, alungite, impanzite de multe pete albe sau galbene. Avand niste frunze atat de interesante, n-a fost deloc dificil sa ajunga una dintre cele mai dorite si cautate plante de apartament. Toate partile plantei sunt otravitoare, iar daca este cumva inghitita vreo bucata, acest fapt duce la umflarea gurii si a gatului. Nici seva nu este mai prietenoasa, aceasta trebuie tinuta departe de ochi, caci poate provoca dureri puternice si umflaturi in aceasta zona a fetei.

Rhododendron - Azalee


Rhododendron
Rhododendron
Rhododendronul este o planta care atrage prin dimensiunile ei si felul in care sunt formate florile, care pot fi simple sau foarte viu colorate. Si Rhododendronul are toate partile otravitoare, de aceea este indicat sa fie tinuti departe copiii si animalele de aceasta planta si sa nu li se permita inghitirea vreunei parti ale plantei, pentru ca efectele sunt toxice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu