marți, 10 decembrie 2013

Astazi o sa discutam despre ingrijirea orhideelor

Cum ingrijim orhideele in interior


Cum ingrijim orhideele in interior
Multe dintre persoanele iubitoare de plante prefera sa creasca orhidee in interior si nu in gradina. Sunt plante exotice destul de pretentioase si sensibile, tocmai de aceea este necesar sa urmezi cateva instructiuni pentru ingrijirea lor. Noteaza-ti si pune in aplicare sfaturile noastre si, cu siguranta, orhideele tale vor fi frumoase si fericite!

Lumina

Orhideelor crescute in casa este obligatoriu sa le oferi lumina adecvata. In cazul in care nu au suficienta lumina, frunzele vor capata culoarea verde inchis.
Camera in care tii ghivecele cu orhidee trebuie sa fie foarte luminoasa, insa plantele nu trebuie expuse razelor directe ale soarelui, deoarece frunzele risca sa se arda.

Daca nu le poti oferi aceste conditii, poti cumpara lumini fluorescente (neoane) de la un magazin specializat in vanzarea produselor pentru gradina - in acest fel, plantele tale vor avea parte de lumina de care au atata nevoie.

Temperatura

Atunci cand cresti orhidee in interior, temperatura din locuinta si, in special, din incaperea in care tii plantele nu trebuie sa fie mai mica de 15 grade Celsius. In general, speciile de orhidee au nevoie de o temperatura intre 21 si 29 de grade Celsius in timpul zilei si 15-18 grade Celsius noaptea.

In cazul in care ghivecele cu aceste flori parfumate sunt tinute pe pervazul ferestrei, este necesar sa le muti intr-un alt loc pe durata noptii, deoarece frigul poate afecta plantele chiar si prin geam.

Umiditatea

Umiditatea este un factor extrem de important pentru orhideele crescute in casa - aceste plante tropicale iubesc umezeala.Probabil ca va fi necesar sa folosesti un pulverizator, pentru a spori umiditatea aerului. De asemenea, frunzele trebuie sa fie stropite cu apa in fiecare dimineata.

O idee foarte buna pentru mentinerea umiditatii din aer este sa asezi ghiveciul pe o tava acoperita cu pietricele, peste care ai turnat apa, cat sa le acoperi. Apa care se evapora treptat va oferi necesarul de umiditate orhideelor tale.

Udarea

Orhideele crescute in interior au nevoie de o cantitate corespunzatoare de apa. Plantele trebuie udate din abundenta, dimineata, iar urmatoarea udare trebuie sa se produca in momentul in care pamantul din ghiveci este aproape uscat. Apa folosita pentru udare trebuie sa fie calduta, pentru a impiedica aparitia unor boli sau afectiuni ale plantei.

Circulatia aerului

O buna circulatie a aerului este esentiala pentru sanatatea plantei, deoarece impiedica ciupercile si bacteriile sa infecteze frunzele ude, stropite cu apa. Aceasta problema poate fi foarte usor rezolvata cu ajutorul unui ventilator aflat in imediata apropiere a orhideelor.

Aceste plante se vor integra de minune in micul colt verde pe care l-ai creat in locuinta si, datorita atentiei si devotamentului tau, vor creste mari, frumoase si sanatoase. Parfumul lor delicat iti va improspata casa si iti va bucura simturile. Ingrijeste-le si iti vor rasplati eforturile!
 
 Cum provocam o noua inflorire la orhidee,creindu-i plantei urmatoarele conditii:
 
 Orhideele sunt revelatia ultimilor ani in materie de plante de interior.Foarte multi considera orhideea ca o planta fragila ,cu viata scurta ,insa aceasta planta ne contrazice.Atat pe timpul inflorii cat si in intervalul dintre infloriri radacinile plantei trebuie sa aiba o rezerva de umiditateadecvata ,astfel vara se uda la 7-10 zile iar iarna o data la doua saptamani.Aceasta planta nu trebuie sa stea in apropierea unei surse de caldura ,trebuie asezata pe un strat de pietris umezit in permanenta.,apa care se va evapora va crea o atmosfera umeda  benefica orhideei.Udarea recomandata este prin scufundarea ghiveciului intr-un vas cu apa timp de 5 minute.Atentie mare ,nu udati
 Este bine ca o data pe luna sa se fertilizeze aceasta planta ,folosind fertilizatori speciali pentru orhidee.Lumina este importanta pentru stimularea infloririi,asadar orhideea are nevoie de lumina intensa normala ,dar nu direct in razele soarelui.Asezati planta dupa primul inflorit intr-un ghiveci mai mare ,bine aerisit,cu orificii laterale ,atentie nu deranjati radacinile la transplantare.
 
 
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu