luni, 30 iunie 2014

Livada din balcon sau terasa

Pomii si arbustii fructiferi sunt atractivi cultivati pe terasa, in ghivece mari, iar fructele sunt usor de cules. Varietatile sub forma de bonsai sunt puncte focale daca sunt asezate pe masa de gradina. Puteti sa admirati florile si sa vedeti cum se dezvolta fructele. Alegeti fructe delicioase de cultivat pe terasa.
  • Mar Pitic

    Marul pitic (Malus Domestica 'Red Spur Delicious'), cu toate ca ramane mic, produce fructe mari. Acesti meri pitici pot fi plantati in ghivece mari in curte sau pe balcon. Nu ocupa mult loc. Puteti culege fructele cu gust delicios in octombrie-noiembrie. Pomul se autopolenizeaza.

    Marul pitic poate creste in ghiveci

    Acest mar pitic creste bine in ghiveci. Pomul ocupa putin spatiu, dar aduce beneficii incontestabile. Puneti marul pitic intr-un loc insorit, la adapost. Puteti obtine o mini-livada de pomi fructiferi columnari pe terasa sau in curtea dvs, toti plantati in ghivece.
  • Par Pitic

    Parul pitic (Pyrus Communis 'Williams') este un par compact. In ciuda marimii reduse a acestui par pitic, fructele cu pulpa tare si suculenta au marime normala. Parul poate fi crescut si intr-un ghiveci de curte. Perele se coc in septembrie-octombie. Parul pitic se autopolenizeaza.

    Parul pitic poate creste in ghiveci

    Parul pitic creste bine intr-un ghiveci de flori sau intr-o jardiniera. Ocupa putin loc, dar aduce multe beneficii. Puneti parul pitic intr-un loc insorit, la adapost. Puteti obtine o mini-livada de pomi fructiferi columnari pe terasa sau in curtea dvs, toti plantati in ghivece.
  • livada in balcon

    Par 'Conference'

    In gradina sau intr-un ghiveci, in curte!

    Parul Conference este un soi foarte cunoscut, pe care vi-l oferim acum in varianta pom-columna (Pyrus Communis). Fructele au aceeasi dimensiune ca intr-un par normal. Fructele au pulpa gustoasa si dulce. Are nevoie de putin spatiu, pentru ca nu are crengi laterale. Este potrivit pentru curtile interioare si pentru jardinierele de pe balcon. Tulpina are aprox. 60 cm inaltime.

    Par columnar in ghiveci

    Parul se poate dezvolta si in ghiveci. Pomul in sine ocupa destul de putin spatiu dar va aduce multe beneficii. Asezati perii in zone insorite. Puteti sa va realizati o mica livada cu pomi fructiferi columnari plantati toti in ghivece, pe terasa sau in curte.
  • livada in balcon

    Piersic Pitic

    Piersicul pitic (Prunus Persica 'Bonanza') este un piersic in miniatura, care produce flori cu un parfum minunat, urmate de fructe proaspete, care pot fi culese vara. Piersicul pitic prefera locurile adapostite si calde din gradina sau din curte. Cresterea si culegerea propriilor dumneavoastra fructe este amuzanta si justifica timpul investit, intrucat fructele crescute acasa sunt foarte hranitoare si gustoase. Nu conteaza daca nu aveti o gradina, intrucat piersicul pitic poate fi crescut in curte sau pe balcon. Se autopolenizeaza.

    Piersicul pitic poate fi crescut intr-un ghiveci.

    Piersicul pitic creste bine intr-un ghiveci sau intr-o jardiniera. Ocupa putin loc si aduce multe beneficii. Plantati piersicul pitic intr-o zona adapostita si insorita. Puteti crea o mini-livada in curtea sau terasa dvs. folosind numai pomi fructiferi columnari plantati in ghivece.
  • livada in balcon

    Nectarin Pitic

    Nectarinul pitic (Prunus Persica Var. Nucipersica) produce fructe cu coaja moale, pulpa auriu-galbuie si o aroma deosebita. Nectarinelor le place soarele si cu cat vor fi lasate mai mult sa se coaca, cu atat vor fi mai dulci si mai delicioase. Pomul miniatural arata foarte bine intr-un ghiveci spatios in curte. Nectarinul pitic se autopolenizeaza. Recoltati in august-septembrie.

    Nectarinul pitic poate fi crescut in ghiveci.

    Nectarinul pitic poate fi crescut in ghiveci sau in jardiniera. Ocupa putin spatiu, dar aduce multe beneficii. Puneti nectarinul intr-un loc insorit si protejat. Va puteti crea propria mini-livada plantand nectarini, piersici, caisi si meri pitici impreuna in curte sau pe terasa.
  • livada in balcon

    Cais Pitic

    Caisul pitic (Prunus Armeniaca) este un pot gratios, care face fructe atat primavara, cat si vara. Primavara, florile sale roz iau ochii, frunzele au o forma frumoasa, iar fructele sunt de asemenea atractive. Cresterea si culegerea propriilor dumneavoastra fructe este amuzanta si justifica pe deplin timpul investit, intrucat fructele crescute acasa sunt foarte hranitoare si gustoase. Nu conteaza daca nu aveti o gradina, intrucat caisul pitic poate fi crescut in curte sau pe balcon. Planta se autopolenizeaza.

    Caisul pitic poate creste in ghiveci.

    Acest cais pitic creste bine intr-un ghiveci. Pomul ocupa putin loc, dar aduce multe beneficii. Plantati caisul pitic intr-o zona adapostita si insorita. Puteti obtine o mini-livada de pomi fructiferi pe terasa sau in curtea dvs, toti plantati in ghivece.
  • livada in balcon

    Cires Pitic

    Ciresul pitic (Prunus Avium 'Compact Stella') este un cires bogat in flori, care produce fructe dulci. Imaginati-va doar cum veti culegeti cirese proaspete din gradina sau de pe balcon, intrucat ciresul pitic poate fi crescut si in ghiveci. Ciresul pitic face cirese rosii delicioase care pot fi culese in iulie si august. Cresterea si culegerea propriilor dumneavoastra fructe este amuzanta si justifica timpul investit, intrucat fructele crescute acasa sunt foarte hranitoare si gustoase. Se autopolenizeaza.

    Ciresul pitic poate creste in ghiveci.

    Ciresul pitic creste bine intr-un ghiveci sau intr-o jardiniera, ocupa putin loc, dar aduce multe beneficii. Plantati ciresul pitic intr-o zona adapostita si insorita. Puteti obtine o mini-livada de pomi fructiferi columnari pe terasa sau in curtea dvs, toti plantati in ghivece.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu