marți, 17 decembrie 2013

Cele mai eficiente trucuri pentru a prelungi viata florilor taiate

Buchetele de flori pe care le primesti de la persoanele dragi tie sau pe care le cumperi pentru a conferi un plus de prospetime camerei au tendinta de a se ofili dupa cateva zile. Pentru a preveni "decesul" prematur al florilor, poti pune in practica o multime de trucuri eficiente.

Pune o aspirina in apa Principalul motiv pentru care florile taiate se ofilesc si mor este faptul ca in apa din vaza bacteriile se inmulesc ametitor de repede. De aceea, specialistii iti recomanda sa audagi in apa o aspirina. Pastila va anihila bacteriile si astfel va prelungi durata de viata a florilor. Este bine sa stii ca aspirina, oricat de eficienta ar fi, nu omoara chiar toate bacteriile.

Daca nu ai aspirina la indemana, poti folosi si o pilula cu multivitamine sau un praf de sare.
Toarna cateva picaturi de inalbitor Inalbitorul are un rol bine definit si rareori este folosit in alt scop decat cel pentru care a fost creat. Nu te teme sa adaugi cateva picaturi de inalbitor in apa din vaza, daca vrei sa prelungesti durata de viata a florilor taiate. Pentru binele frumoaselor plante, incearca sa nu exagerezi cu inalbitorul, deoarece le poti intoxica.

Asaza o moneda pe fundul vazei

Florile taiate vor avea o viata mai lunga, daca pui o moneda (preferabil din cupru) pe fundul vazei, apoi adaugi apa. Multa lume considera ca acest truc nu are niciun efect asupra plantelor, dar sunt si persoane care au reusit sa amane momentul ofilirii florilor cu ajutorul monedei. Incearca si tu acest truc. Nu ai nimic de pierdut.


Pulverizeaza fixativ de par pe frunze

Oricat de ciudat ar suna, fixativul de par iti poate fi de ajutor in cazul in care doresti sa prelungesti durata de viata a florilor taiate. Tot ce trebuie sa faci este sa pulverizezi fixativul pe dosul frunzelor si sub petalele de pe margini. Rolul fixativului este acela de a preveni desprinderea petalelor si lasarea frunzelor.


Toarna putin suc acidulat in apa

Sucurile acidulate nu dauneaza florilor, ba chiar se poate spune ca le ajuta sa traiasca mai mult. In apa din vaza, adauga un sfert de cana de suc cu acid. Zaharul din suc va face ca florile sa infloreasca rapid si sa-si pastreze prospetimea timp indelungat. Ar trebui sa retii un mic amanunt: incearca sa eviti Coca Cola si sucurile acidulate care contin cofeina. Alege-le pe cele care nu au acest ingredient in compozitie.

"Imbata" florile cu votca

Votca sau orice alta bautura alcoolica pe care o ai in casa poate face minuni pentru florile taiate. Adauga cateva picaturi de votca in apa din vaza si indulceste solutia cu o lingurita de zahar. Votca are rolul de a distruge bacteriile din apa, in timp ce zaharul hraneste plantele.

Pentru rezultate si mai bune, specialistii iti recomanda sa schimbi in fiecare zi apa din vaza si sa adaugi o noua cantitate de votca si de zahar.

"Acreste" apa cu otet

Otetul are o multitudine de intrebuintari in casa, dar stiai ca este bun si pentru florile taiate? Inainte de a aseza florile in vaza, toarna cateva linguri de otet in apa. Lichidul va ajuta plantele sa reziste mai mult timp si sa infloreasca mai repede.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu