miercuri, 21 mai 2014

Amenajarea gradinilor in stil englezesc. Iata cateva regulile de baza:

                                                                                          
 
 
Incearca sa te inspiri din modelele de gradini in stil englezesc. Vine primavara si este momentul ideal pertru a reorganiza si reamenaja gradina. Se spune ca cele mai frumose parcuri sunt cele organizate dupa tipicul acestor gradini in stil englezesc.
Poti sa-ti faci si la tine acasa o zona inspirata din modelul de gradini in stil englezesc, pentru ca noi iti spunem care sunt cele cateva secrete ale acestora.
Gradini in stil englezesc

Indiferent daca sunt mici sau mari toate aceste gradini in stil englezesc au in comun covorul de gazon, aleile, plantele organizate dupa un model, simetric si, neaparat, trandafirii.

Daca vorbim despre gradini in stil englezesc, atunci gazonul este elementul principal care ofera gradinii un aspect aerisit si ordonat. Gazonul este baza de la care trebuie sa construiesti un plan pentru o gradina in care sa existe un echilibru intre plante si spatiile libere. O caracteristica pentru aceste gradini in stil englezesc este faptul ca acestea sunt bogate, avand multe soiuri de plante  pentru ce veti planta.
Gradini in stil englezesc (1)
Gradinile englezesti gasesc echilibrul intre bogatie si ordine. Simetria este un alt detaliu caracteristic pentru oricare din aceste gradini in stil englezesc.
Gradini englezesti fara trandafiri nu se acesta trebuie asortat si potrivit cu celelalte elemente decorative ale gradinii, de la piatra naturala asezata din loc in loc, la fantana din mijlocul (daca se poate), la chioscul si mobila de gradina, pana la parcelele cu flori si, evident, cu patura de gazon, esentiala intr-o gradina cu pretentii englezesti.

Gradini in stil englezesc

Gazonul, ca fond in oricare din aceste gradini in stil englezesc, trebuie pastrat in perfecta ordine. Trebuie sa fie dens, tuns, perfect verde, curat si uniform. Alt element specific sunt aleile cu dale de lemn, de piatra sau pietris. Daca nu poti face o fantana, incearca un foisor cu trandafiri agatatori, adauga arbusti si flori cu dimensiuni variabile asezate ordonat. Decorul unei gradini in stil englezesc inseamna si vase de piatra, dar si casute pentru pasari.
In ceea ce priveste mobilierul de gradina, pentru gradini englezesti fierul forjat sau piesele din nuiele de alun sunt obligatorii. Importante sunt elementele care particularizeaza locul de relaxare, si anume masa, scaunele comode din materiale naturale (rachita, lemn), dar si gratauri zidit in perete.


                                    

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu